1.ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΣΩΤΕ Από Ανδρέα
ΥΛΙΚΑ : 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1\4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένη πιπεριά ( κόκκινη ή πράσινη )
2 έως 4 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένο
4 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
ψιλοκομμένο βασιλικό
τυρί παρμεζάνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :
1. Πλύνετε την μελιτζάνα και αφήστε τη να στεγνώσει σ’ ένα σουρωτήρι για 1 ώρα . Ζεστάνετε το μισό από το λάδι σε μια κατσαρόλα , σοτάρετε τα κομμάτια της μελιτζάνας και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι . Στη συνέχεια , προσθέστε το σκόρδο , το κολοκύθι και τις ντομάτες . Βράστε το μείγμα λαχανικών μέχρι να δέσει για 15 έως 30 λεπτά .
2. Συνδυάστε το με ρύζι σε μπολ ή σε πιάτο .
3. Προσθέστε αλάτι , πιπέρι και βασιλικό . Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί και σερβίρετε .