''O MIΚΡΟΣ CHEF''-ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ








2. AΥΘΕΝΤΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ: 2 κουταλιές ελαιολαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια σκόνη λαχανικών ή έναν κύβο
400 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

1.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.Προσθέτετε τα καρότα,την πιπεριά,την πατάτα και το σκόρδο και αφήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
2.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη σκόνη ή τον κύβο λαχανικών,τις ντομάτες,το αλατοπίπερο,το νερό και τη ζάχαρη.Αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά,μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3.Πολτοποιέιτε τα λαχανικά χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός,αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Συνταγές του Ανδρέα,






3.ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΗΛΑΡΑΚΙ




ΥΛΙΚΑ : 700 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
60 γραμμάρια σταφίδες
40 γραμμάρια ζάχαρη
1\2 κουταλάκι κανέλα
4 κουταλιές νερό
60 γραμμάρια λευκό αλεύρι
60 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
60 γραμμάρια βούτυρο
40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C.
2. Τοποθετείτε τις φέτες μήλου , τις σταφίδες , τη ζάχαρη και την κανέλα σε βαθύ ταψί φούρνου . Ανακατεύετε καλά και ραντίζετε με το νερό.
3. Σε μια λεκάνη βάζετε τα αλεύρια και τα αναμειγνύετε με το βούτυρο. Προσθέτετε την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε.
4. Πασπαλίστε τα μήλα με το μείγμα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά και σερβίρετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με τα εξής φρούτα: βατόμουρα , βερίκοκα, αχλάδια και βατόμουρα, φρέσκα δαμάσκηνα, ανάμεικτα κατεψυγμένα φρούτα, αχλάδια και μπανάνες.








4.ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ: 4 μέτριες πατάτες καλά πλυμένες
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
Σκόνη τσίλι, τυρί παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου ( κατ’ επιλογή)


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C.
2. Κόβετε κάθε πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Τοποθετείστε τα πατατάκια σε βαθιά λεκάνη, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
4. Μεταφέρετε τις πατάτες σε λεπτό ταψί φούρνου και βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμη.
5. Πασπαλίζετε τα πατατάκια με τη σκόνη σκόρδου, το τυρί ή το τσίλι , ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.









5.Ο Πύργος του Άιφελ με παγωτό και σιρόπι



ΥΛΙΚΑ : Μπισκότα σαβαγιάρ , σφιχτή μαρέγκα, παγωτό γιαούρτι ( προαιρετικό ),
σιρόπι σοκολάτα ( προαιρετικό )



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :
1. Φτιάξτε ένα Πύργο του Άιφελ σ’ ένα πιάτο χρησιμοποιώντας τα μπισκότα και τη μαρέγκα για να συγκρατήσετε τα μπισκότα μεταξύ τους . Θα χρειαστεί να κόψετε κάποια μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια για να μπορεί να σταθεί ο Πύργος σας .
2. Φτιάξτε τη Γαλλική σημαία ή οποία σημαία εσείς θέλετε ζωγραφίζοντας με μαρκαδόρους ένα κομμάτι χαρτί , κολλήστε το σε μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε το στην κορυφή του Πύργου σας .
3. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτα .