1. Πλύνετε καλά τα σταφύλια και αφήστε τα να στεγνώσουν . 2. Βάλτε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα . Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά αφότου έχει δέσει το σιρόπι με το σταφύλι και σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη για 24 ώρες . 3. Την επόμενη μέρα βάλτε ξανά την κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέστε το λεμόνι , τη βανίλια και τα αμύγδαλα . 4. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλτε το σε βαζάκια .
1. Μαζέψτε τα πέταλα νωρίς το πρωί πριν βγει ο ήλιος . Με το ψαλίδι κόψτε το άσπρο μέρος στη βάση τους . 2. Περιχύστε το χυμό λεμονιού για να μαραθούν στο σουρωτήρι . Αφήστε τα να στραγγίξουν 2-3 ώρες και κρατήστε το χυμό. 3. Αμέσως μετά βάλτε το νερό και το χυμό του στραγγίσματος στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Βράστε με μέτρια φωτιά εως ότου να δέσει το σιρόπι. Προσθέστε τα μαραμένα πέταλα και ανακατέψτε ομοιόμορφα. 4. Το γλυκό αυτό δεν θέλει πολύ ώρα για να δέσει. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε βαζάκια.
1.Προθερμένετε το φούρνο σας στους 350 . Με τον κόφτη της πίτσας , κόψτε τη ζύμη σας σε τριγωνικά κομμάτια . Απλώστε στην επάνω επιφάνεια σάλτσα ντομάτας . 2. Κόψτε σε στρογγυλές φέτες και βάλτε τις στρογγυλές ελιές στη θέση των ματιών και της μύτης , το φρέσκο κρεμμυδάκι αντί για μουστάκια και από πάνω ρίξτε τριμμένο τυρί για να μοιάζει με το τρίχωμα του ποντικού μας . 3. Ψήστε τα πιτσάκια σας για 10 λεπτά περίπου στο φούρνο , μέχρι να λιώσει το τυρί .
ΠΟΤΟ ΓΚΟΥΣΤΩΖΟ
ΥΛΙΚΑ : 2 αυγά 1 μεγάλο ποτήρι γάλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο 100 γραμμάρια ζάχαρη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :
1. Βάζουμε το ποτήρι γάλα στο μίξερ και έπειτα τα δύο αυγά . Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και τελευταία τις 2 κουταλιές της σούπας κακάο . 2. Τέλος χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά μας και το σερβίρουμε ως ποτό .
Ο ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ: ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΥΛΙΚΑ : 2 αυγά 50 γραμμάρια ζάχαρη ½ του βουτύρου βιτάμ ½ σοκολάτα υγείας ζάχαρη ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ :1. Παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα , έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και τα 50 γραμμάρια ζάχαρη και τα ξαναχτυπάμε . 2. Μετά λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τη σοκολάτα υγείας . Ύστερα ξανά αναμιγνύουμε τη σοκολάτα με τη μαρέγκα . 3. Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις φουσκώσει το βγάζουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . Και καλή σας όρεξη!!!!!
Γεννήθηκα το 1998 , ακούω Rock μουσική του γνωστού σηγκροτήματος της Αργεντινής ''ERREWAY'' . Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το tennis και το ζώδιό μου είναι ιχθύς. Λατρεύω την μαγειρική , και εμπνεύστηκα από την ταινία ''O Ρατατούης'' της Disney , κι θα ήθελα να φτιάξω δικό μου εστιατόρειο και να εκδόσω δικό μου βιβλίο μαγειρικής . Ανδρέας Γεωργακόπουλος